Karin Tak

Karin Tak

Sinds 1987 ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar. Ik heb mij altijd verwonderd over het groot herstellend vermogen van het menselijk lichaam en de invloed van gezond bewegen hierop.
Ik zie het als een voorrecht om met mensen te mogen werken. Door actief luisteren, analyseren en zoeken naar oplossingen binnen de mogelijkheden van het lichaam bestaat de behandeling uit het bewust worden, begeleiden en stimuleren van het hele systeem.

Vanaf de start heb ik gewerkt met mensen met houdings- en bewegingsklachten, hyperventilatie en stress gerelateerde klachten. Ik heb mij hierin steeds bijgeschoold in o.a. ademtherapieën, ontspanningsmethodes en andere bewegingsvormen zoals Medical Kinetics.

Ademhalen is de basis van ons bestaan en gaat vanzelf. Als dit systeem ontregeld is, kan dat veel klachten geven in het hele lichaam. Het herstel kan gaan beginnen als er goede kennis is over het ademhalingssysteem en verkeerde gewoonten worden doorbroken Ik neem ruim de tijd om deze kennis over te dragen. Daarnaast wordt de houding verbetert en worden oefeningen aangeleerd. Het ademsysteem kan hiermee langzaam weer normaliseren, waarna de conditie kan gaan verbeteren. Een goede ademhaling is de basis van de gezondheid. In 2009 heb ik de opleiding tot Buteyko-therapeut gedaan en gebruik ik ook deze methode in de oefentherapie.

In 1988 heb ik de praktijk Oefentherapie Cesar Zwijndrecht opgericht en heb daar gewerkt tot 2005. Daarna ben ik ingestapt in Praktijk Oefentherapie Cesar Huizen.

Cesar en Buteyko gaan beiden uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en doen dit door middel van oefeningen, kennisoverdracht en bewustwording. Door het meten van de klachten en resultaten en dit in cijfers uit te drukken wordt voortgang inzichtelijk wat stimulerend en opbouwend werkt.

De Buteyko-methode is  goed inzetbaar bij herstel na corona.

Wie was Prof. dr. Buteyko?

logo btKonstantin Buteyko, een Russische fysicus en arts, heeft onderzoek gedaan naar de fysiologie van de adem. Hij ontdekte dat chronische, bovenmatige longventilatie/ hyperventilatie ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt, zoals astma, COPD, en een verzwakt immuunsysteem.
Hij heeft een methode ontwikkeld met als doel de hyperventilatie op te heffen waardoor de gezondheidstoestand normaliseert.
Buteyko heeft de grondslag gelegd voor een ademtherapie, gebaseerd op biochemisch wetenschappelijk onderzoek.
Voor meer informatie over deze methode en de Vereniging van Buteyko Therapeuten (VBT): www.buteyko.nl

MedicalKinetics

MedicalKinetics is een nieuwe bewegingsleer waarvan de oefeningen gebaseerd zijn op de natuurlijke, dagelijkse bewegingen.
MedicalKinetics is ontwikkeld vanuit de nieuwste inzichten op biomechanisch en medisch-wetenschappelijk terrein en bestaat uit het aanleren van totaalbewegingen die zo zijn samengesteld dat bij elke oefening het gehele lichaam wordt aangesproken op stabiliteit, kracht en soepelheid.